Karlsson Anna
Laula terveesti - Äänen, hengityksen ja kehon yhteys laulamisessa

I 9789529382712
Hinta: 59,40 €
Ei varastossa. Toimitusaika 7-14 vrk.
Dilaton-hengityspumppumenetelmän harjoitusten avulla on mahdollista ymmärtää äänen, hengityksen ja kehon työskentelyn yhteys loogisella tavalla. Tämän yhteyden ymmärtäminen on edellytys sille, että voi oppia hallitsemaan lauluinstrumenttinsa tietoisesti ja käyttämään ääntään sitä vahingoittamatta.

Menetelmän nimeen sisältyvä sana Dilaton muodostuu englanninkielisten sanojen diaphragmm (pallea), larybx (kurkunpää) ja tongue (kieli) alkukirjainten yhdistelmästä. Nimi kuvaa menetelmässä keskeistä hengityspumppua, jonka saa käyntiin nimenomaan kielilihaksen oikea toiminta.

Lauluinstrumentin oikea fyysinen toiminta on edellytys terveelle äänenkäytölle laulamisen tyylilajista riippumatta.

Dilaton-hengityspumppumenetelmästä ovat saaneet ratkaisevaa apua monet ammattilaulajat ja laulunharrastajat. Laulajien lisäksi menetelmästä voivat hyötyä kaikki äänen ja kehon hyvinvoinnista kiinnostuneet.

Kirjan kirjoittaja, mezzosopraano Anna Karlsson (Mag.art) on Wienin musiikkikorkeakoulusta valmistunut ooppera- ja konserttilaulaja. Varsinaisen ammattilaulajan työuransa hän teki Suomen kansallisoopperan kuoron alttolaulajana vuosina 19912010. Laulua hän on opettanut vuodesta 1989 lähtien. Anna Karlsson on säännöllisesti pitänyt myös omia konsertteja.
Laula terveesti - Äänen, hengityksen ja kehon yhteys laulamisessa